Baby 6M - Tinggi naik sikit / Berat normal

Salam, saja nak tahu ade ke mommy ad pengalaman mcm saya. Baby saya dah nak msuk 6M, berat die ok naik steady ( 8kg) tp tinggi die cume naik 1cm je utk yg 5M aritu.. so BMI dia lagi sikit nak msuk kotak kuning huhu. Apa yg ptut saya buat kalau tinggi baby x naik sgt ni 🥹 ke saya ptut ignore je sbb nanti bila dah makan, kita bole topup dgn makanan yg kalsium tinggi. #pleasehelp #firstbaby #firstmom #ingintahu

1 Balas

hi.. baby sye pun last checkup 6m naik 1 cm je.. ktinggian nie ikut genetik jgak.. klu parent jnis rendah.. anak pn rendah la.. tp kte bley bantu dr segi pmakanan.. bg sye slagi nurse xde ckp pape/suruh jmpe pakar, kre ok la tu..

1y ago

oh tinggi tu, hehe baby sy 5M 63cm haha.