Aktiviti bayi 3 bulan

Salam parents. Baby saya 3 bulan baru boleh meniarap. Nak tanya aktiviti apa yang boleh kita buat selain dari flash card semasa meniarap ya ? Ada tak aktiviti yg boleh rangsang pergerakan dia? And kalau meniarap tu biasanya berapa lama kita boleh biar (dgn pengawasan). Tq semua

3 Balas

kdg² tk semua baby nk benda tu semua. mcm anak saya, dia lagi suka bermain, bebual beleteh dgn saya dri main mainan baba dia belikan. jadi jgn ikut sngt tips orng. lain anak lain cara nya utk kita ajar dia. orng kata blm sampai masa nk main sendidi atau kita perlu biarkan dia main sendiri tnpa pengawasan. baby 3bulan masih perlukan perhatian, klu rasa nk buat kerja rumah, masak ke ape bermain la dgn anak sepuas nya and tidur kn dia, confirm lama dia tidur and awk boleh kemas, mandi, masak, rehat.

tummy time aim 10-15 min sehari. Saya biasa sekali buat 3 minit 5 kali sehari.. tapi baby sy tak minat sgt tummy time🤣. Dia suka sembang2 gelak dgn kita, suka tengok muka sendiri kat cermin

sensory.