Baby kurang minum susu

Salam.. Nk tnye.. Baby minum bf + fm.. Lately susu bdn da start drop... Baby pon Kurg menyusu bdn.. Bg Fm je... Tp masuk 4 bulan ni dia da Kurg menyusu... Normal ke? Kdg2 tu buat 3scoop minumnya 1 scoop je😢 lps tu gigit puting botol dgn nk main... Berat pon naik sebulan dlm 200-400g je😞 ade x Cara nk bg dia minum susu mcm biasa semula skali naik kn berat Bdn dia..? Perlu tukar susu ke?#mommybuntu #firstbaby #1stimemom #babyfirst #ankfirst #bayi4bulanku

2 Balas

Sama prob dgn sy. Ms 3 bulan ke bwh elok je blh hbs susu 120ml tiap kali minum. Skrg suka tglkan 30ml. N pandai tolak botol susu dh. Tp doktor ckp normal. Ikut pgai budak. Mcm kita adult pun ada x kuat mkn. Mcm tu jugalah baby. Selagi berat naik its ok.

4y ago

Anak sy meninggi byk juga compare berat dia. Tp berat dia for 4 mtnhs dh capai 7kg walaupun suka x hbskan susu. Klu sy paksa jiga dia hbs, cnfrm dia akn muntah or muak susu