Ubat kuat rahim

Salam.. nk tnya.. ada ke ibu2..ada amb ubt kuat rahim.. utk preg yg bertama kali? Sy g klinik biasa je.. tpi xdiberi ubt tu? Adakah wajib amb utk yg preg pertama kali ye?

8 Balas

Pgalaman saya, dulu sy pergi ar razi sb ada spotting .. doktor sana kasi ubt kuat rahim.. kali kedua spotting sy pegi kk.. sy tanya kk nk jarak berapa lama masa mkn ubat kuat rahim dgn asid folik. Doktor tu pelik nape sy dpt ubt kuat rahim sb saya xpnh ad sejarah gugur. Dktr kk kata diorg x praktik kan kasi ubat tu.. sy pun stop mkn 😂😂, Alhamdulillah skrg ok je kandungan sy🤲🏻🤲🏻

itu bukan ubat kuat rahim tapi ubat untuk menyokong kehamilan andai kata ada masalah seperti pernah keguguran atau pendarahan. jika takde masalah, tak perlu ambil ubat lain selain vitamin folic acid

Ubat kuat rahim hanya doktor je bgi.. Even pernah miscarriage ke apa.. Then pregnant semula.. Kalau doktor xde bg, kita xboleh beli sendiri.. Ubat kuat rahim mmg kne pengesahan dari doktor sahaja

Ubat kuat rahim tu bukan untuk semua ibu mengandung ya.. hanya ibu mengandung tertentu sahaja yg dapat ubat tu. Kalau doc tak bagi dan awk tak ada masalah pregnancy jangan pandai2 makan pulak

saya baru je dapat ubat kuat rahim harini, sbb saya ada bleeding siang td, Tp dah scan Alhamdulillah baby okay, degup jantung masih ada 🥹

kenapa awk nk amik ubat tu? atas alasan ape? ubt tu tkleh sukahti amik . tu ubat terkawal

Saye mkn ubt kuat rahim sbb prnh keguguran 2 kali. Mase kluar spotting je bru doktor bgi.

1y ago

Boleh sy tahu awak keluar spotting pada week ke berapa ya? N pergi refer klinik mana

ubt hny diberikan jika perlu. jika xperlu xpayah makan