Induce

Salam, Nk Tanya Pendapat Mama Yg Penah alami Kencing Manis Masa Pregnant. Andai Diminta Doktor Untuk Induce @ Bersalin Awal, Berapa Minggu Usia Kandungan Yg Akan Disarankan Berbuat Demikian?🤔 Sebb Ni Pengalaman Pertama Kena Kencing Manis😌 #22Weeks

2 Balas

38 weeks. Tpi kalau sis ada gdm.. msa bsp sis jaga pemakanan sis. Jgn melebihi 3 kali 6 ke atas. Kalau lebih.. kena induce 38 weeks 😅

4y ago

Saya setiap kali bsp akan ada sekali naik 6 keatas sampai kena lecture doktor😅 tapi saya dh jaga mkn...doktor cakap sebb darah saya jenis yg sensitif cepat naik tahap bacaan. kena kawal betul²...

38 week biasa klau gdm