Tolong jawab,😒

Hi salam nk tanya ibu ibu yang berpengalaman. Anak saya umur 9bulan nk masuk 10. Dia demam dua hari ni badan tak panas sngt pun. Selalu cek suhu dia. Dan makan ubat. Dia ok je panas suam suam. Hari ni dia berak mcm ni. Sorry nk tanya ini cirit birit ke ya?#firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya #ingintahu #masalahrumahtangga

Tolong jawab,😒
3 Balas

Semalam ada tanya kan? Kalau tengok texture, colour masih normal. Cirit birit kebiasaannya watery, betul2 cair. Teruskan pemantauan, anak ada kelainan ke, spt tak active dan kekerapan membuang.

kadang2 kahak baby keluar melalui najis,normal kalau mcm tu, baby sy kalau demam sy kasi minum air susu dan air kosong bnyak2 .. kencing bnyak suhu panas badan baby akn kluar nnt..

Ade kemungkinan baby sis sakit gusi. Umur2 mcm ni biase nye sakit gusi akan berlaku sbb gigi nk keluar. Demam sentiasa pantau ya kgn lebih 38, klu lebih trus ke klinik.