Berpantang keguguran

Salam nk tanya, cara berpantang keguguran, ada ke mommies blh share mcm mne mommies lalui proses berpantang? First time keguguran.. #advicepls

1 Balas

salam takziah sis .. saya dnc 8 minggu, pantang mcm orang bersalin tapi 2 minggu je sebab mc dapat 2 minggu dan terus masuk kerja .. berurut, bertungku, pakai stokin, makan mknn pantang .. lepas 2 bulan hamil semula..ikut kata doc kena jarakkan 3bulan ke 6 bulan tapi dapat rezeki awal ..

2y ago

saya pantang umah mil, x straight sangat , mil tolong masakkan mknn je, yg lain suami tolong ..pg saya sarapan ringan² , tgh hari dgn mlm baru makanan berat .. lps sarapan bertungku kjp .. pilis tu pki yg moden , xde yg serbuk² tu 😂 .. pki yg jenis minyak ..rmbut ikat tinggi ..ringan je kepala .. masuk kerja pun ok ..try bz kn diri .. sbb bila sorang² cpt rase sedih ..itu saya la sis .. buat yang mne boleh .. janji jgn buat kerja berat ..anak saya dah besar .. semoga ada rezeki untuk sis nanti .. Aamiin .. terus kuat sis 💪💪