30 minggu mengandung

salam nak tnye time dh 30 minggu ni bby mmg kurang gerak ke camne risaulaa mcm mana nk rangsang biar bby dlm perot ni gerak ye

4 Balas

sy plak sis sejak msuk 30w ni bby byk mengeras dan menendang je. hr2 dan tiap wktu bby mcm tu. kdg2 rasa geli dan sakit jgk sikit2..kalau bby xbergerak sy akan mnum air sejuk or mkn aiskrim..pstu sy goncang2 perut sikit. haaa nnt kejap ag gerak lah tu bby

4mo ago

itu normal sis. sy mcm tu jgk..kdg2 byk sebelah kanan, kdg2 sebelah kiri

kalau langsung tak ada pergerakkan better terus pegi klinik atau hospital, jangan lambat sebab kita pn tak tau keadaan dalam tu mcm mana . bila dah check hati kita pn tenang

Saya 31 week, tapi pergerakan baby normal je. Baby aktif gerak sbb dia dah besar jd bila gerak mmg terasa sangat

bdn kena relaks, minum air sejuk. usik tekan2 sikit perut

4mo ago

terima kasihh