Muntah baby

Salam nak tnyaa , bby klau muntah selalu lepas mnyusu , dah sedawa atau belum . Skli muntah kluar di mulut dan hidung . Bahaya tak ? Minta jasa baik yg berpengalaman#ingintahu #bantusharing #seriusnanya

1 Balas

anak sy dulu pun mcm tu.. cuba sendawakan dia between feeding.. bg minum susu separuh, sendawakan dia.. lepas tu baru sambung dan sendawakan lagi.. kalau dia xsendawa, sy tidurkan dia mengiring sblh kanan.. sbb jantung sblh kiri.. kdg2 sy tidurkan dia atas bantal org dewasa.. sbb nak tinggikan bdn dia.. tp kejap je and kena tengok2 lah kalau mcm ni.. bahaya.. lepas rase mcm dia dah ok tu, dlm 15min - 1/2 jam.. baru baringkan dia.. start 3 bln mcm tu dia x muntah sgt dah.. dulu sampai xboleh tidur takut dia tersedak susu malam2..

3y ago

tula mlm2 risau kdg dk tggu dia ja takut muntah . thnkyouu tau sharingg 😘