Hari2 nak makan meggie ayam je

Salam/hi nak tnya ibu mngandung tri 1 bole ke sllu nak makan mggie je..tuh je selera yg bole masuk..mknn lain ssah nak msuk.apa lg nas2 dan lauk berempah..tgk je pun dah loya mabuk..ya allah 😭 #ingintahu #pleasehelp

5 Balas

kalau tak mengandung pun tak boleh makan maggi lebih 3 kali seminggu. kita yang mengandung ni lagi bahaya.. cuba puan makan biskut tiger ke, makanan yang kering², makan roti. elakkan makan berlemak, bergoreng, bersantan, berkuah. sebab tu yang trigger nak muntah. makan buah oren, minum air sunquick. tapi makanan segera tolong elakkan. elak menyesal kemudian hari. semoga bermanfaat. 🥰

fastfood tidak digalakkan mkn dgn kerap ya.. klau x blh mkn nasik ada lauk cuba mkn bnda lain yg blh ganti nasik.. sy dulu sy paksa je mkn nasik tp sy buat ikut tekak blh telan.. sy goreng ikan.. mkn ngn kicap.. tumbuk sambal belacan kurg pedas.. lauk² kering je sy mkn dulu😁

Sama lah, nasi tak lalu nak mkn. Kalau mkn pun nasi yg ada rasa mcm nasi tomato ke.. tu pun skit sgt portion boleh telan. Kalau teringin mcm mee2, instead of instant mee, sy tukar kpd pasta… para ibu boleh try mcm2 resepi ikut penerimaan tekak

Sama la macam saya. Asyik teringin maggi je. Tapi saya tak makan berkuah la. Kdg saya buat jadi maggi goreng. Asalkan maggi je 😅

Maggi tak elok amalkan . Cuba mkan bnda lain jngan smpai tak mkn pulak ☺️