Kalau overdue

Salam. Nak tanya yg berpengalaman. Kalau kita overdue.. kita bleh tequest kt dr ke untuk lahir bila? Max 7 hari kan untuk tnggu bukaan bersalin? Suami kerja jauh.. terpaksa naik flight ulang alik kalau nak balik.. dapat cuti 2 hari je selepas due .. klau x bersalin kena pulang kerja semula 😔#ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

tak pasti pasal request tarikh bersalin. tp bukan ke paternity leave dah kuatkuasa 7 hari skrg ni

2y ago

Itu kalau dah bersalin kn.. ni rsau kalau overdue x bersalin2 .. suami boleh tnggu paling lama pn 2 hari je slepas tarikh.. kalau x bersalin jugak terpaksa balik kerja dlu.. then bila bersalin baru balik smula cuti bini bersalin huhu

mg dpmudahkan segalanya amiin