confuse kembung perut ke pregnant ??

Salam nak tanya , sy baru lepas kawin and try nk pregnant so sy ni jenis priod irregular , tiap bulan period je..then start dari lepas period bulan 6 sampai skrng 6/7/2022 masih kembung and mula ii lepas period tu sakit pinggang yg mlampau kdng takde selera nak makan. jadi sy nak tanya sama ada sy pregnant ke tak atau sbb lain eh ?? sbb check mmng (- line) perut makin lama makin besar kembungnya .. tido skrng pun nak berlapik bantal... first pregnant mmng mcm ni ke ?? ada sesape pernah lalui tak ?? #firstbaby #seriusnanya #pleasehelp

2 Balas

sama mcm sy masa mula² tau pregnant. sebu perut. selera makan pun xde. masa mula² check -ve. tp entah la. hati kata kuat pregnant. sbb gase bdn lain sgt. lps 3 minggu check lg dia dh naik samar². sy pi klinik utk sahkan lps genap sebulan gase x sedap badan tu. upt test terus naik clear. sis tunggu dulu. tgk period sis mcm ner... kalo lps 7 minggu stay x dpt gak then try balik ke? sbb sy pun period x tetap. tp kalo sis gase x selesa dgn perut tu, better pi klinik utk check... moga ada rezeki sis n suami. aaamiin...

selalu kalau -line mksd nya x pregnant. tpi sbb awk kata period irregular, nnti another 1w try upt blik. sbb selalu lps kwin hormon lari sikit dri selalu. jgn stress2 kalau belum pregnant. enjoy dlu early marriage life. jgn rushing.