Sakit pergelangan tangan

Salam. Nak tanya saya perasan start trimester 2 mula sakit pergelangan tangan di dua2 belah tangan. Lebih2 lagi waktu baru bangun tidur. Ada baca ni normal ja berlaku pada ibu hamil. Jadi ni sebab kurang kalsium ke? Skrg saya dah masuk 29w. Memang masih sakit, belum hilang. Ada yang pernah alami macam ni? Lepas bersalin nanti dia auto hilang ke sakit ni? Apa yang saya perlu buat ya?

6 Balas

saya alami dari kndungan baru msuk 4 bln. masa mula2 kne mmg skt sgt2. sy ingat bengkak slh tdo,silap sy pegi urut. mkin bengkak dibuatnya. sy xthu rupanya skt ni slh stu simptom ibu hamil akn alami. tp xsume akan alami. bila dh thu, mmg skt ni xkn hlg smpi skrg sy nk msuk 28w.kne pndai gayakn tgn supaya xmkin skt.tgn kita mmg xblh angkt brg berat,bgun tdo paling skt pegang hp xlrt

sama Saya Pon ada alami skrg Dr swasta bgitau ni simtom biasa wktu hamil Dan itu nma pnyakit ni. lepas bersalin inshallah kmbali okey cuma kalau Tak tahan boleh pergi cucuk

Saya jadi dari perot 4bulan😪 sakit sampai sekarang dan ada masa silap gerakkan akan sakit sangat2, kk just sruh rendam air suam and aaya bnyk sapu and pakai guard tangan

8mo ago

faham2. Tula..kalau silap pusing mesti sakit kan. Moga terus kuat sis. Tq share tips dari Kk. Nanti saya cuba.

Sy pun sama jugak... Baru sakit dari 26 weeks... Tp sekrg dah 28.. Pg2 nak genggam tangan x boleh dia jadi mcm cream... Pas tu kebas2 sakit.. Adoi la

Saya tgh alami masuk 26 week jadi mcm ni pergelangan tangan mesti sakit lepas bngun tido

Semoga di permudahkan