first baby

salam , nak tanya saya dah 5 weeks tapi harini termakan sos blackpepper chicken chop , ada apa apa kesan sampingan ke ? #firstbaby

4 Balas

Takde apa pun. Selalu klu overthink salah makan ke, apa ke, mula la perut nk cramp la rasa sakit tetiba la. Tapi kalau betul sakit perut tu ada berpanjangan boleh la jumpa doktor. Saya dah 33w, makan je lauk blackpepper sbb tekak nak yg pedas 😅

Adoi, Kalau nak ikut sgt pantang, bg sy plk Kalau makanan tu okay ja makan utk pantang, boleh la tu makan time pregnant. Hmmm Tapi main bedal je semua. Time Tgh nak cek upt pun menyempat makan durian dulu.

blackpaper panas sis.. tapi kalau badan tahan tkde ape masalah.. mcm sy awal2 dlu pun makan je blackpaper tu. inshaallah tkde ape ape.. kalau sis tak rasa panas badan okey la kot tu.. depand on badan masing2

3y ago

cramp tu mgkin angin sis..ataupun sbb pedas 😅

takde ape la