Telur penyu rebus

Salam. Nak tanya preggy mom 18w boleh x makan telur penyu yg dah direbus? Saya ada makan tapi sebiji je tu pn rebus dlu pastu cicah kicap. Sebiji tu boleh hirup makan 3 kali tp sy hirup 2 kali ja. 1 hirup lg tu sy bagi hsbnd. So tak habis sgt pn 1 biji tu oleh saya. Puas saya google tp tak jumpa juga jawapan. #bantujawab #ingintahu

1 Balas

makanan apa pun yg dimasak sepenuhnya boleh makan. kalau makanan separuh masak tak digalakkan sebab ada kemungkinan bakteria yg belum mati dan boleh sebabkan jangkitan dalam badan