ANAK 5 BULAN 24 HARI BOLEH BAGI MAKAN KE

Salam nak Tanya pendapat ibu2 dalam group ni ada tak ibu2 dlm group ni dah bagi makan pada baby semasa umur 5 bln Lebih ni. Lagi seminggu anak dah genab 6 bln. Tgk anak macam nak Makan. Mohon pendapat

12 Balas

boleh je sis.. kalau tak nak try bubur boleh try bagi puree buah pear yg hijau🍐. senang digest. baby sy 4 bulan dah start bagi atas nasihat doctor. bulan 4 dan 5 sy bagi puree buah(pear,epal) dan sayur(labu, carrot). lepas 6 bulan baru slowly intro bubur

Waalaikumussalam, macam saya, saya tunggu betul2 6 bulan. Tapi saya tengok kawan saya dan kakak ipar saya dah start bagi anak diorg makan masa 5 bulan lebih. Bukan tepat2 6 bulan. Alhamdulillah, anak diorg sihat je. Jadi terpulang kepada sis.

saya pun sekrng anak baru 5bulan 16hari.. hati rasa nak bagi jea makan.. sebb bby mcm tak puas bila minum susu bdn dan dia makin kuat nyusu smpai sy pon naik lemau.. hihi.. tapi sy dh mula kasi dia merasa dan air masak sikit..

ats risiko sdri kalau nk bg aw. Mcm sy 5bln28hari bg ank mkn. Sbb ank makin kuat menyusu. Sy ni fully ebm. Bila ank makin kuat susu, terpaksa bg fm sbb susu bdn xcukup. So sy decide bg mkn utk kurgkn penggunaan fm.

saya bagi anak makan x cukup 6 bulan. 5 bulan setengah dah bagi bubur kosong bagi sikit2 .masuk 6 bulan dah letak sayur dan protein blend halus. skrg anak dah setahun 4 bulan, ok ja. makin selera makan.

anak sy 4 bln mak da bg air bubur...alhamdulillah sihat...boleh da tu...sehari skali...nt 6 bln bole la pagi tgahari ptg...risiko sndr sis..tp kalau tanya nurse...dorg bg da tu..smggu lg nk 6 bln kan..

anak saya 2bulan je da kerap menyusu . tak sampai satu jam da mntak lagi . so sayaa bagi nestum campur ngan susu baru oky . skrng 4bulan da alhamdulillah makin bambam

x blh.. 6 bln yer... bagilah beberapa hari bubur nasi kosong dulu. Lepas tu br cuba letak sayur ke ayam. Blh rujuk asianparents menu.

kalau dia dh boleh duduk, tengkuk dia kuat, dh boleh dh..ikut fizikal anak jgk..takut dia tercekik kalau belum betul2 kuat bdan dia

Sama macam anak saya. Lagi seminggu boleh makan.. Saya nak tunggu betul2 6bulan.. Baru bagi baby makan