Tiba tiba rasa sakit bawah perut belah kanan

Salam nak tanya normal ke pregnant nak masuk 8week tiba2 rasa sakit bawah perut belah kanan ? Mcm sengugut tu tapi tak kuat sgt and ari ari rasa deyut2 sikit tapi sekejap je. Last rasa mcm ni masa awal2 tau pregnant haritu masa 5week. Ni dia dtg balik sakit tu #firstmom #8weekpregnant

1 Balas

Mse sy checkup aritu,dr ade ckp, normal ibu akan rse sakit atas perut, tepi, kiri kanan, atas ari2, pinggang..hanya perlu concern 2 benda, keluar darah yg byk mcm period (spotting coklat normal) dan cramp perut mcm senggugut...selain dr tu inshaAllah okay2 saje..bdn bru nk serasi.

2y ago

Ohh yeke okey baik terima kasih puan. Sy just rasa pagi tadi dlm pukul 3 tu and lepas tu tghari dah takde rasa ape2 dah mungkin rahim mengembang kot baby nk besar kan😅 spotting apa semua takde lagi lah buat masa ni