Sakit punggung

Salam, nak tanya normal ke kalau sakit punggung selepas seminggu melahirkan???

1 Balas

Tiada pengalaman. Banyak posisi Duduk lama ke? Buat lah slow walk ikut mampu. Dan buat senaman kegel. Saya di wad lps dah ok drpd czer, saya slow walk ambil air di pantri, jln kaki ke lobby. Masa post natal slow walk dr bilik ke ruang tamu kurang 5 minit, lps tu gi laman jalan. Bila cramp, rehat. Jngn paksa diri, ikut mampu.