perut mengeras kandungan 23weeks

Salam nak tanya. Mommy2 ada tak selalu rasa perut mengeras masa preggy 5 bulan mcm tu? Then mommy2 buat apa? Tlg sy plz ?

2 Balas

Doktor cakap normal kalo mengeras tu sekejap je dan xsakit sgt sgt. Sy pon selalu mengeras macam tu. Tapi sekejap je doktor cakap tu Braxton hicks. Baby nak ubah posisi je tu. Dia sekejap je dan xsakit beria. Just tak selesa jela.

Sama macam saya sis, masuk 22 week dia selalu mengeras. Kalau jadi macam tu saya ubah posisi baring je, kejap kanan, kiri. Kalau tak jadi jugak saya duduk bersandar. Kalau tak jadi jugak saya usap usap perut nanti okay la.

4y ago

Selalu jugak dalam dua tiga hari ni. Ada tanya doktor pagi, dia cakap normal rasa mengeras tu sebab baby tengah gerak.