Berpusing dan meniarap

Salam. Nak tanya bayi puan puan biasa umur berapa bulan ye mula berguling dan meniarap? Anak saya umur 3 bulan stgh tak ada tanda nak berguling meniarap pun. Semua pakat tanya dah. Tapi perkembangan lain ok termasuk dah mula gelak2. #ingintahu #firstmom

2 Balas

Biasanya baby akan start berguling between umur 3 to 4 bulan and paling awal pun 2 bulan. Jangan risau, setiap baby perkembangannya x sama and ibu kerapkan tummy time baby so baby akan mula berguling😊 Remember tummy time baby selama 5 to 7 minit sahaja jangan lama, nanti perut baby x rasa selesa and sakit. Kerapkan tummy time at least 3 to 5 kali sehari dah cukup.

2y ago

thank youuuuu

Baby saya pun sama. Skg nk masuk 4 bulan blm meniarap 🥺 bayi sis berguling niarap umur brp ya? Sbb sy nmpk post ni 6mth ago. Huhu