Susu dupro

Salam nak tanya , baby sy minum susu formula campur susu badan , sy bagi susu dupro , 10 hari awal dia berak ok masuk hari ke11 dia start sembelit dan time tu sy ada mkn jamu , lpstu sy stop smua ubat tpi baby masih lagi sembelit and makin truk .. apa perlu sy buat yew ? Tukar susu formula ke cmne ni ? #firstmom #firstbaby

2 Balas

Mcm ank sye jg tp sye tk buat pekat susu tu sye buat 3 scoop air 4oz....ank sye satu hari tk yak esok nye bru ank sye yak...mcmtu la rutin dia hari2....najis dia tk keras lmbut je bila sye lbih kn air

2y ago

Doktor bgi saya kebenaran pada saya utk buat air lebih sikit sbb ank ada sembelit...susu formula ni dia pekat sikit berbanding susu ibu.... yg penting jgn bagi ank air masak itu yg doktor pesan kt saya

sy juga guna susu dupro mix susu bdan tp berak bby ok je skrg bby dh umr 18hari ..cuba lebihkan air bancuhan ..klau still tak ok dlam beberapa hari bleh tukar susu ..

2y ago

haah buat mcm tu ..buat 1scoop utk 2oz juga bleh