Baby tak kenyang susu

Salam. Nak tanya, baby saya baru 15 hari. Saya mix susu badan dgn susu formula (dugro). Bila bagi susu formula, baby saya macam tak kenyang. Selalu bagi 2oz je, bila dah habis dia macam nak susu lagi. Kenapa ya? Sebab tak sesuai ke macam mana? Kadang 2oz tu tak habis pun, lepastu bagi susu badan. Baby saya jenis menyusu badan sekejap2#ingintahu #firstbaby

1 Balas

Salam. Anak saya masa lahir pun macam tu. Tapi setiap 2 jam or 3 jam memang kena susu kan anak. Kena tengok demand anak tu ya

2y ago

Kalau saya masa anak kena jaundice lama terpaksa bagi susu FM topup so saya bagi 2 kali susu FM selebihnya memang susu badan. Memang bagi tiap 2 hingga 3 jam. Dah lepas tu baby naik next month nya tengok pattern demand dia. Tapi kalau mommy ada susu badan baik kurangkan susu FM.