Buah buahan awal kehamilan

Salam nak tanya, awal mengandung ni buah apa yang perlu elak yer? Saya ada makan buah lai dgn mangga masak semalam..tapi perut rasa tk best..boleh bantu saya tak ,buah apa yang elok makan awal mengandung ni yer?

2 Balas

Sy pon ada mkn mangga dan perut rasa xselesa..ingtkan sy je rasa mcmtu..sy 7week..pasni sy akan elakkn dlu mkn mangga..kalau sy mkn buah limau sunkist ok je..

semua jenis buah pun elok dimakan asalkan dalam kuantiti yg berpada. kalau ada gdm kena kurangkan buah yg terlalu tinggi gula seperti durian