Anak demam dah 6 hari tak kebah

Salam n morning mommy semua . anak saya masuk harini dah 6 hari demam . dah oj ubt demam 5 hari antibiotik 2 hari still malam je pns mcm api , bila siang pns nye suam2 .. mkn xnk , susu bdn je kuat .. dh buat test influenza n covid result -ve .. p hospital , hospital bg ubt demam , p klinik bg ubt demm n antibiotik suh habiskn . ada mommy yg sama tak

1 Balas

Hi, awak. Selalunya demam yang tak kebah jika lebih daripada 3 hari boleh jadi sebab demam virus, denggi, atau tonsil anak bengkak. Bila malam tu berapa suhu baby? Doktor ada ambil sample darah anak tak?

6mo ago

Tinggi suhu tu awak. Bawa anak ke hospital semula. Request untuk ambil darah sebab dah 6 hari tak kebah.