baby sonsang

tak fahamlah,apa mksud doc kata bayi sonsang ,tp kepala dkt bawah dah??dlm buku pink tulis cephalic.

3 Balas

mungkin songsang baby mnghadap ke perut ibu kot. posisi yang terbaik utk bersalin kne baby mnghadap ke belakang baru kepala baby fit utk turun ke laluan. ok la tu janji kepala dh kebawah. buat senaman goyang2 pinggul, kaki butterfly semua tu lama2 dia tukar posisi betul. Sy ni baby melintang lagi dh 33wks🤭

3mo ago

ohhh mcm tu ok tq

Kalau kepala dh dekat bawah, dah betul posisi tu. Dan dalam buku tulis cephalic. Question je dorang balik kenapa cakap songsang. Mulut ckp lain, otak pikir lain la tu agaknya huhu

Salah sebut tu cephalic tu ok je

3mo ago

masa scan pun doc igtkan "baby awk sonsang lagi ye jgn jmpe bidan pulak" tu yg saya pening. sonsang mcm mne tu kalau sye tnye,, kepala baby dh dkt mana,,die kata at bwh,nurse pun kata gitu,dlm buku pink pun tulis cephalic..jd confused dkt situ..😭