Rambut Gugur

Salam mummy².normal ke menyusu anak rambut ibu² gugur banyak sangat.risau pulak tengok bila lepas mandi rambut gugur bergumpal² banyaknya

1 Balas

Normal awak. Most mommies will experience postpartum hair loss. Eventually akan kembali normal bila hormon kita dah stabil. Tips untuk mengurangkan rambut gugur: - Pilih shampoo & conditioner yang sesuai - Pilih serum rambut yang sesuai - Amalkan gaya hidup sihat - Ni yang ramai mommies buat iaitu potong rambut pendek.

8mo ago

Faham rimas tu. Saya sampai hari2 minta maaf kat suami sebab rambut bersepah dalam rumah. Suami okay tapi saya tak selesa rambut banyak merata dalam rumah. Saya ambil masa lebih kurang 2 tahun lepas bersalin untuk rambut kembali normal.