Apa patut saya buat? Baby taknak menyusu badan

Salam mummies. Saya baru melahirkan minggu lepas dan sepanjang seminggu, baby xda dgn saya sbb saya ada komplikasi semasa beranak. Masalah saya, selepas seminggu baru saya ada susu badan, dan baby dah start guna botol susu dan FM selepas lahir, sbb saya body stress dan badan xkeluarkan susu masa seminggu pertama tu.. Macam mna saya nak bg baby saya BF ya? Dia mcm menolak setiap kali saya cuba nak bg.. mgkin sbb dah selesa guna botol. Tolong pls..#bantusharing #pleasehelp #firstbaby buntu..

1 Balas

ataupun awak pam bg dlm botol...sy dulu pun smpai stress...tp kalau awak mmg nak direct breast feeding, kena sabar...anak sy warded di hospital, nak latch sampai lapar menangis x ada suara dia trtidur...sabar je byk2 sambil ajar dia latch setiap kali...sebulan ye sy ambil masa...minta tunjuk ajar nurse...atau cuba mcm2 cara yg mana kena dgn anak...sy masukkan jari dulu, dh sedut kita bg nipple...dia nganga je ingat ada air mengalir, pastu menangis...mmg stress, tp kena smgt sbb kita pun belajar dr bawah...