Bersalin secara Induce

Salam, Hi mummies... Boleh kongsikan pengalaman mummies bersalin secara induce tak? Risau ni.. sebab tengah tunggu hari untuk serah diri kalau tak ada bukaan serviks doktor akan induce. #pregnancy #advicepls

1 Balas

layankan je sis. Induce ke x, bersalin mmg sakit😂. Sy induce drip sbb bukaan slow progress. Hari ke-3 kt hospital bukaan still 4-5cm. 15minit induce terus doktor suruh push. Terkejut sy sbb mental x ready lg nk push😂. Sbb dgr cite kwn2 selalunya akn ambik masa utk beranak lps induce tu. Maybe sbb sy bersalin swasta so procedure lain kot dr govt.