Prepare barangan baby

Salam moms, nak tnye... Brpa bln ye seeloknnya mula prepare barangan baby? Org tua kata 7 bln.. Tp org2 kt 5 bln dh boleh start beli sikit2.. Tkut nnt 7 bln tk larat bw badan..

2 Balas

kalau dah saving utk beli semuanya masa 7 bulan ke atas takda masalah, boleh je beli. Kalau target 1 bulan beli 1-2 barang ikut bajet kewangan seawal usia 3-5 bulan pun tiada masalah. Kewangan yg keluar pun mungkin tidak rasa terlalu banyak sekaligus kalau beli sikit². Mungkin ada juga yg beli bila ada baby expo atau sales. Ikut kemampuan kita sbb kewangan kita sendiri yg rancang.

saya start prepare masa usia kandungan 28w . slow2 sampai complete. now dah 34w, satu dua barang je yang takde lg