Mudah pengsan

Salam mommys.ade tak kt sini kommys gdm yg slalu pgsan..sy ank second sangkut gdm..slalu sgt jdik sakit kple pening smpai nak pitam .kenapa ye#ingintahu

3 Balas

Mana satu? Dah pengsan ke mudah nak pitam? Kedua2 keadaan kena rujuk doktor. Banyak kemungkinan. Boleh jadi berkaitan bacaan gula, tekanan darah, paras hb dll. Jaga pemakanan, elakkan makanan dan minuman bergula dan tinggi karbohidrat. Tanya doktor atau pegawai sains Pemakanan di klinik, apa pemakanan sesuai dgn awak . Cek bacaan gula setiap hari. Sebelum dan selepas 2 jam akan, so, kita tau apa makanan yg buat bacaan gula tinggi atau rendah. Boleh join FB Kelab Pesakit Diabetes / Kencing Manis untuk info bermanfaat

gula tggi ke sis? saya pon kerap pitam gak x tau lah mybe sbb cuaca kot. saya pon ada gdm tp bila cek x tggi mana pon gula nya normal

4mo ago

haah sme la .sy bru gi cek..drah okey je..mgkin la sbb cuaca

tekanan darah ok ke sis, kdang tekanan darah x normal pun boleh buat kita pitam ..

4mo ago

tekanan darah okey .bru gi cek doktr..