Susu Dutch Lady 123 COKLAT

Salam mommy..nak tanya..baby i 1tahun 2 bulan..tadi terbeli dutch lady 123 perasa COKLAT..boleh ke ye baby sy minum..help plis

2 Balas

Boleh je kalau mmg susu tu utk lingkungan umur Anak puan. Sebab kesesuaian Setiap Baby kepada susu tak sama. So ada baby yg Ok, ada yg x ok (sembelit, rashes dan sebagainya). Ada yg xsuka berperisa sbb ada lebih gula dan sebagainya. Tp ada yg ok je bab gula.So bab susu ni, xde siapa boleh cakap ok ke tak, semuanya bergantung kpd puan dan Baby.

Kalau susu tu sesuai untuk anak umur setahun sampai tiga tahun, boleh aja bagi minum. Kenapa yaa tanya?

4y ago

Haah betul, biasa ada perisa memang high glucose. Kalau boleh bagi susu perisa asli laa sebab biasa bagi manis manis anak nanti selera makan hilang