Delivered

Salam mommy....Alhamdulillah , sy selamat bersalin baby boy berat 3.78kg ,panjang 53cm...15hb july ,sy bersalin secara czer atas nasihat Dr. dan izin Allah...Alhamdulillah semua dipermudahkan,mulanya sy risau keputusan sy untuk trus czer tnpa try induce dlu.sebab sy ada gdm,Dr.pom dah suspect baby dlm 3.9kg-4kg+...jdi kerana sy xnak ade apa2 kesulitan untuk baby n sya,sya setuju untuk trus czer sahaja.trimaksih untuk semue yg telah mendoakan sy n baby...wasalam

33 Balas

Lebih kurang sama dengan saya. Tapi saya bersalin normal. Scan, berat baby 3.6kg. Doc bg pilihan czer or normal. Klu ikut penerangan doc, mmg seram sebab banyak risiko klu bersalin normal sebab ada kemungkinan berat baby 4.0kg. Tapi saya cuba normal sebab anak 1st czer. Anak kedua normal tp dengan bantuan vakum sebab tak pandai teran. Syukur, anak ketiga ni pun baby lahir normal tapi dengan bantuan vakum jg sebab leher baby dah terlilit tali pusat. Doc suruh push walaupun bukaan baru 6cm. Agak payah sebenarnya push baby besar dengan bukaan x fully dilated. Terasa sangat kepala dan badan baby terlalu fit masa keluar dkt bawah tu. Baby girl sy lahir dengan berat 3.75kg, panjang 51cm. Saya ibu GDM on DC.

Saya dua2 anak czer,cuma masa berpantang kena jaga elok2 tpt czer tu,mandi sabun mcm biasa,keringkan betul2 supaya tak berlaku jangkitan,makan buah sunkist utk bagi luka dalaman cpt sembuh..

5y ago

welcome sis

Tahniah selamat berpantang, same situation tp saya ahad nie baru serah diri doakan tuk saya k... 😉

5y ago

Inshaallah terima kasih ❤️

Congrats sis. Selamat berpantang.. Doakan saya juga.. dah 38w5d hrni.. xsabar nak jumpa baby..

5y ago

Insyallah...semoga dipermudahkan

Tahniah.. Selamat berpantang.. Semoga mommy n baby sihat2 saja..

congrats sis n selamat berpantang. Jaga elok2 luka czer.

Wslm..alhamdulillah..tahniahh..selamat berpantang yaa..

Tahniahhh.. selamat berpantang.. jaga diri elok² tau

Wow,besar baby tue,anyway selamat berpantang mommy

alhamdulillah tahniah sis.selamat berpantang