Susu Kolostrum

Salam mommy². Sy dh 4bln bersalin, dlm pantang hrtu baby mix bf n fm. Habis pantang trs fully fm, skrg ni sy try nk bf kn balik, jd sy ada amek ubat utk banyakkan susu bdn. Semalam sy try pum, n sy perasan yg tekstur susu tu jenis pekat n melekit, bila sy google tu susu kolostrum katanya. Setahu sy, susu kolostrum terhasil bila lepas sehari bersalinkn (maaf kalau salah ye, hihi). Persoalannya skrg, boleh ke sy bg susu tu pd anak ? #firstmom #ingintahu

6 Balas

boleh je. bby dh 4bulan tempoh kritikal jika br nk mula bf semula. make sure sediakan jadual pum yg baik n disiplin ya

Boleh je bagi dengan anak. Susu ibu memang tekstur melekit berbanding dengan susu formula.

Boleh sy tahu puan ambik ubat apa? Sbb sy pun nak bf anak sy balik. Anak sy dah 5m ☺️

Puan ambik ubt apa..Bole sy taw

Boleh je bagi pada anak.

puan ambil ubat apa ya?