Cirit Birit

Salam mommy2 , Anak saya masih cirit2 , sbb dia baru tk sihat muntah2 on antibiotik hari kelima dah , muntah takde dah tapi Cirit masih ada . Ticer kt taska dok ws je . Saya ada baca tukar susu Lactose Free atau Isomil ( soya ) yg lebih better ya ? *anak saya kt taska FM fernleaf , dkt rumah full bf Untuk baby 1 tahun 😭🙌🏻 Pls helps me #helps

4 Balas

normal je tu cirit birit hri ke 5 tunggu smpai 2 minggu kalau tk ok bru tukar susu. bg dia makan roti nasi apple ubi pisang sup kentang. elakn mkn pear naga bayam pakcoy. punca dia cirit dan muntah sbb apa? rotavirus atau disenteri? kalau result najis kpd rotavirus itu normal amek masa utk hilang cirit dia. keep on air garam utk ank. kalau ank bwh 6 bulan tk makan lg pantau je dlm tmpoh 2mggu lama2 cirit tu akan hilang beransur. kalau makin teruk tukar susu atau refer doc

Betul, kena minum susu Lactose Free. Haritu anak sy cirit birit & warded, doc suruh tukar susu Lactose Free tu. Beli dekat speedmart je. Ada tin kecik. Nanti anak dah ok, tukar susu biasa balik

rase normal sbb baby sis cirit sbb sis bg ubat antibiotik tu.semua bdk Klau bg ubt antibiotik dpa akn cirit

3mo ago

ya doc ank sy pon ckp kesan antibiotic tu jd cirit.. lps da stop ubat nnt 2 3 hari ok blk najis