Demam Ruam

Salam mommy smua... Nak tanya baby 7 bulan demam naik ruam satu badan..Mcm mana nk buat ye?Nak sapu krim apa untuk kurangkan ruam tu?

1 Balas

Anak saya pernah kena. Alhamdulillah result darah bukan demam campak, cuma ruam selepas demam panas. Saya tak letak apa2 krim. Sapu body lotion macam biasa je untuk elakkan kulit sentiasa lembap. Ruam tu akan hilang sendiri. Waktu ni anak saya pampers je, nak elakkan daripada berpeluh. Bila berpeluh anak tak selesa.

4mo ago

Terima kasih...Share pengalaman