Tambah Susu Badan

Salam, hi mommy semua..Just for sharing, kat sini sape yang baru bersalin tak confident atau susu tak byk lg? Ape yg korang buat untuk tambah susu?#bantusharing #pleasehelp #firstbaby #firstmom

2 Balas

kena positif je. selalu fikir ada susu. walaupun breast lembik ringan, tak bermakna tak ada susu. banyakkan makan makanan sihat, minum air suam banyak. paling penting, kerapkan susu baby. nanti susu badan keluar ikut demand baby menyusu. kena cari makanan penambah susu. macam sy kalau makan nasi dengn lauk sup sayur lobak putih, Allah susu melimpah tak berhenti. roti jagung yg brand grdner tu pun boleh buat susu penuh. musuh utama bg ibu menyusu badan, STRESS dan fikiran NEGATIF. elakkan ye. nanti susu kurang pengeluaran.

saya cuma minum air banyak. dan kena paham konsep demand and supply.