New Mom

Salam mommy's semua.. Nak tnya normal ke baby sebulan fully bf kerap muntah after bf?? Lagi satu nmpak perut baby besar mcm dah kenyang sngt tp dy still nak mnyusu.. Minta tnjuk ajar mommy semua.. #new mom #baby 1month

1 Balas

kena tgok smaada bby meragam tak?.. lepas minum susu kita tepuk belakang dia supaya sendawa, bby akan menyusu setiap 2 jam sekali, klau bby boy mungkin lagi kerap,, biasa bby akan muak susu org tua2 panggil, muntah susu tapi sikit2 je keluar, jgn tekan dada bby, tu tempat sensitive menyebabkan bby akan muntah susu. melainkan bby muntah dlm kuantiti yg banyak selepas menyusu, dan kerap berlaku, cuba tgok perut dia kembung, atau mmy ada makan makanan yg taksesuai dgn bby. contoh lada hitam dlm masakan akan menyebabkan bby cirit birit. sayur kobis buat perut bby kembung. lain org lain alahan dia, kena perati apa yg kita makan tu sesuai tak dgn anak.