krim baby

salam mommy mommy... boleh suggest tak krim untuk baby yang kena gigit nyamuk... geram tengok merah2 kesan kena gigit nyamuk di pipi ??

9 Balas

Waalaikumussalam wbt. Saya guna minyak gamat ja sis... Kalau nampak merah2 kena gigit nyamuk saya terus sapu minyak gamat. Tak lama lepas tu terus hilang. Malam2 sebelum tidur pon akan sapu minyak gamat di kaki tangan anak. Tapi untuk anak lelaki saya dia g6pd... So saya guna krim Mayyababy... Alhamdulillah itu pon okey... Lepas sapu tak lama tu hilang merah2....

4y ago

Yaa... Parut hilang... Anak perempuan saya suka garu2 sampai luka berparut... Saya sapu minyak gamat jaa... Lagipun budak2 parut memang cepat hilang....

Kalau kakak saya, die slalu letak kapur makanan tu.. Calit jee at tmpt kene gigit tu.. Saya pon pernah try at diri sndiri.. Mmg menjadi 🤭🤭

I pakai krim gamat ni.. sgt bagus & berkesan.. 😁😁😁 Happy sgt dpt discover this krim..

Sye guna minyak gamat je. Cepat and berkesan. Pakai pagi ptg dah surut.

Pakai mopiko lah sis bukan untuk baby je kita pun boleh pakai hihi 🤪

Sy sapu mopiko..alhamdulillah x gatal bintat merah pun cpt hlg

Saya guna minyak yu yee cap limau.. Kejap ja merah tu hilang.

Selamat untuk bayi lulus oleh KKM

I guna minyak kayu putih ja sis..