Kena Induce

Salam, mommy boleh share pengalaman kalau pernah induce tanpa ada tanda? Maksudnya mommy xde turun air, darah atau contraction, tapi mommy kne induce atas sebab lain mcm baby kecik/ baby kurang gerak? IDia insert bawah tu sakit tak? Ubat yg dia insert tu mcmana rupanya? #firstmom

29 Balas

pengalaman sy kne 3 kali induce ank pertama waktu tu baru masuk 38 minggu...sbb katenye air ketuban kurang... pertama dgn kedua induce ubat...x jln jugak last sekali yg ketiga dy kasi induce belon..

Saya induce belon baru ni darah keluar ketuban tk pecah .. daa pecahkan ketuban bruuu bukaan buka bnyak 8 9 10 .. sbb time saya sarat tuu darah keluar contraction je tngokw 7 cm

saya kena induce ubat mase 1 cm sbb baby kurang gerak. bile da 5cm induce air langsung pecah ketuban.contraction sakit gila..alhamdulillah selamat juga bersalin secara normal

1y ago

tapi baby kurang gerak tu dtg2 hosp dah 1 cm ke?

ubat tu mcm panadol je. sy kena induce sbb gdm . tak ada tanda apa. baby tkmau kluar lagi. lepas 3 kali induce pun tak rasa apa😂 last czer

saya anak no.4,5 incude pil sebab kurang ketuban..tgk pada org jugak ada yg lps 3jam dah sakit saya br 2jam dah mengelupur🤣🤣

sy kena induce ubat. tak sakit pun masa insert kat bawah. lpas induce tunggu la contraction dtg 😁

2x induce. dua² masuk macam pil je. masa induce tu tak sedar pun, mcm kena seluk terus letak ubat.

induce ada bbrp jenis. ubat, belon, drip, pecahkan ketuban etc.

Tak sakit cuma tak selesa..