Najis kehijauan

Salam mommies, Baby sy dlm masa seminggu lg nak masuk 6m insyaallah, Full fm susu dupro, Poo normal max hari ke3 baru poo, Kdg selang sehari poo. Tekstur lembut, xkeras, perut xkembung n keras, baby pun xmeragam. . Sy perasan sebulan 2 ni poo baby ada bcampur warna kehijauan tekstur mcm tanah liat kat bhgn kulit dia, selebihnya warna mustard. Kiranya dr pemerhatian sy poo yg warna hijau tu keluar last la sb plg melekat kat bontot bbanding yg mustard tu memenuhi pampers. . Sy ada tny nurse masa appt bln lepas, Nurse ckp mungkin dr susu, Sy xpaham sgt mksdnya, Adakah sy perlu tukar susu. Ataw bagaimana, Mommies yg ada experience/ilmu bole share tak . #bantujawab #SeriusTanya #firstmom #ingintahu

1 Balas

pd sy tu normal. as long bukan hitam, putih, merah.

2mo ago

ooo centu ya, Alhamdulillah kalo normal, sy selalu juga cari² apa tanda poo ikt warna tp mostly tnjk yg fasa nb je kalo hijau. tq sis utk respond