HOSPITAL TUANKU JAAFAR SEREMBAN

Salam mommies TAP. Saya first time mom. Ada tak yg ada pengalaman bersalin di Hospital Tuanku Jaafar Seremban? Boleh share tak pengalaman mommies, sebab saya planning nak bersalin di HTJ. Dan suami boleh teman masuk sekali tak? Terima kasih semua. #firsttimemom #bantusharing #htjseremban

1 Balas

HTJS terbaik. Tahun 2022. Wad Kenanga. Masa saya di wad bersalin ramai pelatih jururawat bidan dan bukan musim bersalin. Jadi tak ramai orang dan 2 pelatih juru rawat jaga 4 ke 6 orang pesakit. Mereka duduk di katil kosong. Mereka very helpful dan beri perhatian pada kita.

2mo ago

Suami boleh teman di LR. Masa saya tu baru je endemic. Jadi HTJS masih amalkan prosedur pandemic; sebelum masuk PAC, buat covid test. Result - ve, baru boleh masuk menunggu di dalam PAC. Selesai urusan di PAC (pemeriksaan ibu dan kandungan), katil dah ready dN nurse wad da ready, baru kita boleh naik ke wad. Saya bawa beg luggage, jadi senang nurse tarik satu beg je. Pindah katil pun dan discaj pun senang, guard tolong tarik je luggage hingga ke bawah.