induce belon

Salam mommies. Tadi pagi pukul 7 saya kena induce masuk ubat dkt bawah. Contraction mcm ada takde. Then, pukul 1.30 petang check bukaan masih lagi 2cm. Doktor masukkan induce yg belon tu. Nak tanya mommies, betul ke belon tu akan pecah dlm masa 24 jam? Kalau x pecah apa akan jadi ya? Adakah kena czer atau masukkan ubat lagi? Saya memang da xtahan sgt da ni lepas induce belon contraction makin kuat. Sakit sgt2. #firstbaby #39weeks4day

1 Balas

Wslm . . Stahu sy , belon tu xpecah tp bila daa bukaan 4cm , belon tu akan jatuh sndiri . . Bila daa jatuh kena inform dekat nurse . . 😁

4y ago

Mommy nurul , klu belon xjatuh g , makna ny bukaan belum sampai 4cm . . Byk kn je bjln , insyaAllah nnt cepat bukaan ny tu . . 💪 kuat semangat . .