Sekadar meluah

Salam mommies. Now sy dah 14weeks. Sy perasan ada spotting coklat 2hari pada panties. Hari kedua tu sy tk boleh diam, sy mmg decide nak pegi scan dekat klinik. Husband pulak takda kat sini kerja jauh. Kebetulan klinik yg sy nak scan tu hanya available doktor lelaki shj, jadi sy ambil keputusan utk pergi jgk sbb risaukan kandungan. Alhamdulillah anak dlm perut tak apa2 . Heatbeat semua normal. Doktor bagi ubat kuatkan rahim dan minta sy berehat. Yang sedihnya part suami, bila dia dapat tahu yg scan sy tu dokor lelaki , dia marah sy teruk2 sampai taknak bercakap dengan sy. Sy masak pun dia taknak makan, sebelum pegi kerja sy nak salam dia pun dia tepis tangan sy dengan kasar. Sy sedih sangat dan sy perlukan sokongan emosi dari mommy2 smua. T. kasih ya #firstmom

7 Balas

Sis bnda ni kena sembang, kalau saya, jenis tnya suami, boleh ke kalau doktor lelaki yg rawat, nasib suami sya okey, sbb bnda ni bukan kita nak kdg, saya prgi klinik bayar pun kdg doktor lelaki, Alhamdullilah okey, suami saya pun kdg bukan jenis open tapi sbb kan perubatan tak dak masalah bagi dia, tapi kalau pergi hspital ke check up, nurse mesti tanya x dk masalah ka, doktor laki, saya kata tak ada masalah, sbb mmg dah bagi tau suami suami okey. Sis bincg dgn suami elok2, kdg KK doctor scan pun laki, mcm mana tu, suami kena terima bnda ni, kalau tak bagi doktor laki yg rawat, sis kena cri doktor prmpuan, tapi kbnyakan hspital swasta.

naseb husband sy xkisah. dy siap tlg hantar ke klinik utk scan.. tp xmasuk teman.. ok je.. tu belom lg klo sakit contractions kena tgh mlm . doc laki yg seluk mcm mana la tu. alamat g bersalin swasta mnx wet husband awak. tu pon klo naseb dpt doc pompuan.. klo time tu doc pompuan cuti xkn nak hold baby nak keluar

Suami saya pun mcm suami awak sis. Tapi saya tak bgtau dia yg scan saya dokte laki. Saya buat diam. Saya cuma bgtau saya pergi scan je. Dia igt saya pergi scan kt klinik yg sama ada dokte pompuan. Saya tak tipu cuma tak bgtau betul2 😆 malas nak gaduh kann

amboi kalau dia sakit doctor dan nurse perempuan rawat boleh pula ye. melibatkan nyawa anak dan isteri pun buat perangai tak matang. elok pelangkung je sis.

suruh lah suami awak jadi doc.. 😭 geram ja baca.. dah klu doc tu ja ada nk buat camna. doc pon x hingin nk tgok anggota badan kita.

klau cmtu mntk duit lebih kt suami ckp nk pergi klinik yg ade doc ppuan wpun jauh. amende la bnda cmni pun x fhm. bukan budak kecik

1y ago

Tu lah saya pun naik geram. sabar ye sis kuatkan semangat...next time tak usah ckp dah Dr laki ke ppn. dah lah die jauh kena uruskan sendiri, banyak pulak cengkadak...

Geram je bce. Dia tk thu ke klau dr lg. wajib ad nurse prmpuan bila scan. 😅😅