usia kandungan tak sama dgn keadaan kandungan

salam mommies, sini sape yg pernah, usia kandungan tak selari dgn keadaan kandungan? doktor klinik swasta anggarkan duedate sy awal bln 6 based on brp bsar kantung sy. tapi nurse krajaan anggarkan duedate sy awal bln 5 based on last period. klau ikut kata doktor klinik swasta, kandungan sy 16mggu dh, nurse krajaan plk kira 18mggu, masa buat checkup dgn nurse, nurse pelik knp dh 18mggu tapi kandungan sy masih d bawah pusat. risau lah keadaan baby, sape yg ada pgalaman mcm sy? lepas lahir keadaan baby ok tak? knp ya mcm tu? #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom

7 Balas

Kes saya tidak kira kk atau swasta kira duedate ikut saiz. Tiada yang kira ikut last period.