Ada ke mommies pregnant kali ke-2 selepas beranak czer bfore 1 tahun

Salam mommies, sesiapa ada pengalaman bole share sini x ? #ingintahu #bantusharing saya rasa mcm dunia gelap sbb sy x ready nk ada no.2 😞 anak pun baru 4 bulan

4 Balas

suami kena bg the best support. sy pun masa anak 8m (bersalin bln 2 2023) ttbe dh melekat no 2 pun agak down wpun sy bersalin normal. risau Nak 1st x cukup perhatian. tp support dr suami sgt main peranan. awak standby je sbb mmg konfem kena czer jugak sllunya since kehamilan rapat tp cuba fikir yg best2 je like awak boleh pilih bila nk czer. pilih tarikh cantik2 ke ape haaa. dptkan bantuan dr ahli keluarga jugak. biasekan anak 1st org lain jaga jugak biar awak x penat sgt. klau anak 1st tgh fully bf, cuba mix feed cmpur dgn fm. so waktu mlm biar suami bangun buat susu anak awak pam je ke ape. klau doc kata okay je nk continue fully bf, proceed je tp klau rasa stress n penat sgt, cmpur je dgn fm. biar org lain esp suami boleh tolong jaga anak no 1 lebih haaaa. sy pun ade kawan anak 1st baru 5m dh melekat no 2. wpun anak dia dua2 normal, tp no 2 bersalin pramatang pulak. tp sbb suami support sebaiknya n ahli keluarga membantu, dia pun jd kuat wpun dia full housewife siap masih fully bf lg. anak 1st pun fully blw lg (bab mkn) haaaa. moga kuat ye sis. fikir yg positive je. Allah xkn bg ssuatu diluar kemampuan kita 💕

4w ago

tak ambik. sbb anak 1st kami rancang sendiri menjadi. plan nk ade anak 8-9m after kahwin alhamdulillah trus lekat. yg no 2 ni merancang sendiri jugak tp mgkin ade tersilap jugak lah sikit sbb sy perasan lps bersalin no 1 sy jd makin subur n period yg mmg dh regular jd makin regular. sy redho n terima je anggap as rezeki huhu 😊😅🤭

Sis nak tanya, ada pakai perancang apa ke? Atau rancang sendiri. Anggap sahaja rezeki sis. Bersalin rapat ni senang sekali jaga je. Nanti anak2 pun membesar sama je. Cuma penat sikit je la. Takpe insyaallah mommy kuat💪🏻 Allah bagi sesuatu ikut kemampuan kita. Kena ada support system yg kuat.

wslm anak pertama czer ke? tkpa angap jak rzki inshallah moga d permudahkan