Baby 5 bulan start makan solid

Salam mommies , saya rasa excited sangat tadi bawa baby g cucuk 5 bulan lepas tu doktor dah start boleh introduce solid kat baby tapi bukan bubur nasi la. Dia suruh bagi puri buah dulu. Tapi risau juga kalau baby sakit ke apa kalau start awal.. korang macamana mommies? #firstbaby

5 Balas

kalau doctor yg inform awak utk bg baby awak mkn mean dh boleh bg baby makan. mean doctor dh tengok baby awak dh ready utk mkn. ada je mommy yg usia baby seawal 4bulan dh boleh bg baby mkn yang tak boleh kalau kita pandai2 sendir.

7mo ago

baik terima kasih ya

klu Dr ckp ok.. then bley je.. awal2 nie pun baby x mkn byk.. just nk bg rse2 je.. pdedahan bru solid food.. sblum nie susu je kn...

kalau dah ada tanda2 baby dah ready nak makan, boleh je. anak buah saya pun 5 bulan dah start makan bubur atau puri buah2.

doktor mana tu awak? hehe nak tahuu je. btw anak dah boleh duduk ke? ni gambar utk share pengetahuan

kalau doktor cakap ok so ok la