Berkaitan mafabebe steriliser

Salam mommies. Saya pakai mafabebe steriliser tu. saya sterilise botol sekali sehari. Nak tanya ada tk sapa2 yg pakai steriliser tu dan sterilise lebih dari 1 kali dalam sehari? Pastu ada tak yang mmg kerap dry bottles pakai mesin tu function drying shj tu? Sebab sterilise dan drying kan panas, takpe ke kalau kita banyak pakai mesin tu utk 2 benda ni? #firstmom #ingintahu #SeriusTanya #newmom

2 Balas

Boleh je lebih sehari. Tapi awak kena jaga2 and alert sebab kalau terlalu panas, jangka hayat botol akan kurang. Contoh PP yg blh tahan 6 bulan, boleh jadi cuma tahan 3 bulan. Kalau botol dgn puting dah tukar color, dh kena tukar la botol tu. Sy beli botol anak warna putih jadi alert sikit lah senang nak tau. Iklan sat: i nak let go i punya mafabebe, pakai sekejap je 2 bulan mcm tu. Nak jual half price elok lagi sapa nak bagitau k.

saya sterilise botol baby sehari sekali. sehari sekali dah memadai.