Pregnant 7 Minggu

Salam mommies. saya first pregnancy skrg. saya nak tanya kenapa minggu ke 5 dan ke 6 saya alahan teruk tapi masuk minggu ke 7 dah tak alahan dan selera makan bertambah? adakah itu normal? saya risau janin tak okey

6 Balas

tu normal awk,jgn risau tp KLU rse terok sgt jmpe dktr...sbb kte mengndung ni kne kwal MKN jugk,TKT kencing manis PLK nnty...sy dulu mengndung ank no1 sy mabok muntah sejak 2bulan smpy bersalin,1kje rumah PON xbolh buat tdo je sbb skit kple n muntah2 tu smpy kerap msok hsptl sbb air dlm bdn kurang,tp alhamdulillah ank no 3 ni lngsong xde mabok..mengndung normal KLU awk rse MCM tu😊

Normal saya baru masok 9weeks. Masa tu pun risau janin okay ke sbb tibe tibe hilang alahan tp muncul sakit lain😂 enjoy the journey. Selagi tkde bleediing insyaAllah sihat..

Eh sama la masa 5 week alahan makan xlalu skrg 7 weeks berselera gilo gilo makan nasi tmbh lcin 😶‍🌫️

Fuhh nasib baik ada geng. Risau jugak sebab tiba2 je dah ada selera makan

Sy mnnti bila dh hilang alahan bru nk masuk 9 wks🥺

saya pon sme masok 7w alahan mcm xde