Sembelit, susah membuang

Salam mommies. Saya nak bertanya normal ke lepas consume ubat ferrous fumarate, vit c, vit b complex and folic acid, kita jd susah nak membuang? Adakah disebabkan ubat ferrous fumarate (tuk tambah iron dlm bdn) tu? Risau pulak sbb dh byk hari tk membuang, perut rasa penuh sebu , berangin dsb. #firstmom #firstbaby

8 Balas

kalu perut berangin , kembung , sebu boleh try ubat arang pil angin.. ibu mengandung boleh makan.. saya pun mkn tu kalu x perut tak selesa dan sakit2..