Bila perlu scan

Salam mommies, saya check upt dan saya hamil 5 weeks. Apa yang perlu saya buat? Terima kasih mommies

5 Balas

haritu lepas cek upt sy terus ke hosp buat pregnancy test. time dapat result dorg akan bagi skali kertas y ada menyatakan result +ve. pstu nurse tu suruh g kkia utk buka buku pink bawa skali kertas y ada result tu. time di kkia pulak dorg akan ambil kertas tu dan dia akan tanya bila hari pertama last period. dorg akan catat pstu dia bagi sy list dokumen perlu bawa nanti bila buka buku pink. kkia tempat sy xpanggil lg utk buka buku pink sbb kandungan masih awal sgt. cuma dorg dah ambil nama sy dan dh ada dlm list dorg. dorg tunggu kandungan besar sikit dlm 7 or 8 week baru dorg akan panggil. skrg sy tinggal tunggu dorg call saja. xpasti pulak tempat lain mcmna. malu bertanya sesat jalan. xsalah kalau nak g klinik bertanya. good luck n tahniah awak

6mo ago

Kalau lupa jujur dengan doktor. Nanti doktor akan ikut dating scan.

Saya pun check upt dirumah & sekarang 5w4d. Plan saya nak tunggu 8w+ baru ke klinik swasta untuk confirmkan & scan. Then baru call Klinik kesihatan untuk set appointment untuk buka buku pink…tapi sekarang dan start jaga makan & consume folic acid

Hi mommy, better pergi check kandungan dan dr akan bagi nasihat dari situ. Dah boleh start jaga pemakanan dan banyakkan berehat. Jangan banyak jalan dan angkat berat tauuu

6mo ago

Terima kasih ❤️

Hello sis. Sama juak 5 weeks 2 days. Dah cek kat klinik swasta, buat ultrasound, belum dapat nmpak lagi, jadi kena tggu 2 weeks lagi baru cek balik. Tu dari pengalaman saya.

6mo ago

Terima kasih sis. Saya pon dah pergi scan. Belum nampak lagi. Doktor minta datang balik lagi 2 minggu.

Terus call KKIA untuk dapatkan tarikh temujanji.